Zvukové a obrazové  zariadenia, ktoré chcete používať je možné nastaviť buď pred pripojením k videokonferencii alebo až počas jej konania.

Nastavenie pred začiatkom videokonferencie

Po spustení aplikácie klikneme na ikonu znázorňujúcu Vaše konto vpravo hore a zvoľte položku Nastavenia (1).

V okne, ktoré sa Vám otvorí kliknite na položku Zariadenia. Zobrazia sa Vám ďalšie možnosti:

  1. Použiť predvolené komunikačné zariadenia (z nastavení OS) alebo použiť vlastné nastavenie.
  2. Výber zariadenia, ktoré bude použité na zvukový výstup (reproduktory/slúchadlá).
  3. Výber zariadenia vstup (mikrofón).
  4. Tlačidlo na uskutočnenie skúšobného hovoru. Po kliknutí na tlačidlo sa spustí testovací hovor, v rámci ktorého budete vyzvaný na vyslovenie "testovacej vety" (po zaznení signálu), ktorá Vám bude následne prehraná.
  5. Vyber sekundárneho zariadenia pre vyzváňanie. Ak máte k počítaču trvalo pripojené slúchadlá je vhodné ako sekundárne zariadenie zvoliť reproduktory počítača aby ste počuli vyzváňanie aj keď nemáte slúchadlá nasadené.
  6. Výber kamery. Pod ponukou kamier sa Vám zároveň zobrazuje snímaný obraz.

Nastavenie počas trvania videokonferencie

Po pripojení do videokonferencie pohnite myšou a zobrazí sa Vám ponuka s tlačidlami. Kliknite na tlačidlo označené tromi bodkami (1) a zobrazia sa Vám ďalšie nastavenia. Z nich vyberte položku "Zobraziť nastavenia zariadenia" (2).

Po kliknutí na položku sa zobrazí bočný panel s nastaveniami. Nastavenie sú podobné ako v predchádzajúcom prípade s drobnými zmenami:

  1. Použiť predvolené komunikačné zariadenia (z nastavení OS) alebo použiť vlastné nastavenie.
  2. Výber zariadenia, ktoré bude použité na zvukový výstup (reproduktory/slúchadlá). Oproti predchádzajúcemu spôsobu je teraz možné aj regulovať hlasitosť.
  3. Výber zariadenia vstup (mikrofón). Oproti predchádzajúcej možnosti je teraz možné graficky sledovať silu snímaného signálu.

Posledná zmena: nedeľa, 15 marca 2020, 21:44