Prostredie

3D dizajn


V strede sa nachádza pracovná plocha po ktorej sa pohybujeme zväčša myšou. Pravým tlačidlom myši plochu otáčame, stredným korigujeme pohyb do strán, prípadne si pohľad približujeme alebo vzďaľujeme, a ľavým vyberáme objekty, s ktorými pracujeme. 
Na pravej strane sa nachádzajú objekty, pomocou ktorých modelujeme. Jedná sa o geometrické útvary no môžeme tu nájsť aj číslice alebo písmená. Rovnako si vieme namodelovať vlastný objekt, pokiaľ nevieme nájsť taký, čo by nám vyhovoval, alebo použiť verejné dizajny iných používateľov.
Vľavo sa nachádza alternatívne ovládanie pohľadu. Na vrchu vidíme z akého uhla sa pozeráme na pracovnú plochu a náš model. Pod ním je ikona domčeku, ktorá nám vždy obnovný pôvodný pohľad. Následne je tu ikona, ktorá prispôsobí pohľad vybranému objektu alebo objektov. Pod ňou sa nachádzajú tlačidlá pre zoom a ako posledné je prepínanie pohľadov.
Na vrchu je lišta so základnými funkciami. Na ľavej strane sa jedná o funkcie (zľava doprava) kopírovania, vloženia, duplikovania, odstránenia, kroku vpred a vzad. Na druhej (pravej) strane máme funkcie (znova zľava doprava) skrytie/zobrazenie poznámok, skrytie/zviditeľnenie objektu, zoskupenie, rozpustenie zoskupenia, zarovnanie a zrkadlenie. Ako posledné sú tlačidlá slúžiace na import, export a zdieľanie.