1. Stôl

Otvoríme si nový projekt, ktorý bude mať rozmery v mm. Následne stlačíme tlačidlo R, alebo vyberieme myšou Rectangle

Na plochu si nakreslíme štvorec. Môžeme použiť ľubovoľnú veľkosť, no môžeme ju zadať aj manuálne napríklad 6000 mm, 6000 mmm - tento rozmer vidíme v pravom dolnom rohu a môžeme ho upravovať kedykoľvek, pokiaľ nezačneme kresliť inú objekt alebo si nezmeníme nástroj. Pokiaľ nie sme spokojný s rozmerom neskôr vieme ho upraviť pomocou Scale nástroja. 


Následne použijeme Pull/Push(P) tool a nadvihneme vrch stola. 


Každá stena sa momentálne považuje za samotný objekt a preto ich musíme zoskupiť. Klikneme 3x na náš objekt, následne klikneme pravé tlačidlo a vyberieme možnosť Make Group.


Našu plochu si potom nadvihneme smerom nahor pomocou klávesu M alebo vybraním Move

Použijeme šípky pre presný pohyb na osi.



Teraz môžeme začať modelovať nohy stola. Posunieme si pohľad tak, aby sme sa pozerali sa stôl odspodu. Vyberieme si znova Rectagle(R) a prikreslíme menší štvorec na jednom z rohov stola. 


Potom zvolíme Pull/Push(P) a potiahneme nožíčku smerom nadol. 


Aby sme nemuseli robiť každú nohu zvlášť, spravíme si z tejto nohy komponent. 3x klikneme na nohu, stlačíme pravé tlačidlo a zvolíme Make Component.


Pomenujeme si ju podľa potreby a stlačíme OK. Na kopírovanie použijeme Move(M). Zvolíme si hodný bod nohy, stlačíme CTRL a potiahneme ku inému rohu stola. Nakoniec celý stôl zoskupíme na jeden objekt.