Model Charmandera

Modelovanie začneme pologuľou, ktorá nám bude slúžiť ako chodidlo. Výšku, dĺžku a šírku si ho podľa potreby upravíme. Na chodidlo potom priložíme valec a vpredu tri trojuholníky, ktoré vytvoria pazúre.  


Týmto vytvoríme prvú nohu, ktorú si následne môžeme zoskupiť pomocou skratky CTRL+G (prípadne nástroja na hornej lište, v oboch prípadoch musia byť vybraté objekty, ktoré chceme zoskupiť) a skopírujeme pomocou kláves CTRL+C -> CTRL+V. Postupne na nohy pridáme gule, ktorá budú slúžiť ako pripájací kĺb ku telu.


Samozrejme, guľa nie je jediná možnosť, vľavo môžeme vidieť alternatívu vytvorenú pomocou paraboloidu.

Ako trup použijeme znova guľu, ktorú si samozrejme predĺžime podľa potreby, skopírujeme ju a znova vložíme, tentokrát o niečo menšiu čím sa nám vytvorí bruško. 


Ako chvost použijeme zahnutú trubku (sekcia Generátorov tvarov), na ktorú primodelujeme znova paraboloid.

  Nastavenia trubky môžu byť troška zradne, keďže ide o nezvyčajnejší tvar. 

Telo aj s chvostom: 


Ku koreňu chvosta môžeme primodelovať ešte pologuľu alebo guľu a tým spraviť plynulejší prechod medzi telom a chvostom. 

Prejdeme na tvorbu hlavy. Ako pri väčšine častí tela použijeme guľu, na ktorú uložíme pologuľu.


Následne si skopírujeme guľu dvakrát, prvú si zmenšíme a umiestnime na spodnú časť hlavy a označíme ju ako výrez alebo "dieru", čím dosiahneme ústa.

Do vnútra tohto výrezu si umiestnime druhú skopírovanú guľu, znova o niečo menšiu a vyplníme tak ústa.


Teraz nasledujú zuby. Na tie môžeme použiť trojuholník alebo paraboloid podľa preferencie. Stačí nám ak si namodelujeme horný a dolný zub a uložíme ich na patričné miesta. Následne nám ich stačí skopírovať a zrkadlovo otočiť, pomocou šípok. 


Výsledok:

Prejdeme na oči, ktoré si znova vytvoríme pomocou gule, ktorú zdeformujeme na ploský ovál a uložíme nad ústa. Znova si tento tvar skopírujeme a zmenšíme čím vytvoríme zreničku. Ako posledný detail pridáme odlesk oka pomocou ďalšieho kopírovania zreničky. 


Celé oko si potom môžem zoskupiť, skopírovať a zrkadlovo otočiť (pozíciu odlesku musíme však mierne upraviť) a tým spraviť druhé oko. 



Celú tvár potom zoskupíme do jedného objektu a uložíme na vrch tela.

Prejdeme na modelovanie rúk. Na tie môžeme použiť znova zahnutú trubku a pologuľu. 


Na kraj následne priložíme trojuholníky alebo paraboloid (podľa preferencie), pomocou ktorých vytvoríme pazúre/prsty na ruke. 


Ruku priložíme na miesto pod hlavou, skopírujeme, zrkadlovo otočíme a premiestmine a druhú stranu. Podľa preferencií môžeme 

poupravovať niektoré útvary, prípadne ich veľkosť čím doladíme celkový vzhľad.


Výsledok: