Vedúci zamestnanci KONZEKO, spol. s r.o. zodpovedajú za zabezpečovanie BOZP v rozsahu svojich funkcií a pracovného zaradenia u zamestnávateľa. Zodpovedajú za pravidelné preškoľovanie a zdravotnú spôsobilosť na výkon povolania špecifických profesií ako sú napr. vodiči (aj referentskí), zvárači, elektrikári a ďalší, na úsekoch, ktoré sú im zverené. O preškolení vedú preukázateľnú evidenciu.

 Bezprostrední vedúci zodpovedajú za prideľovanie a kontrolu používania pridelených prostriedkov OOPP v zmysle smernice pre poskytovanie OOPP a prílohy – zoznam pre prideľovanie OOPP (nákup OOPP zabezpečuje podľa požiadaviek zodpovedný technik zamestnávateľa.)

 Úlohy BOZP sú pre vedúcich zamestnancov neoddeliteľnou súčasťou ich pracovných povinností a znalosť predpisov BOZP je trvalou súčasťou ich kvalifikačných predpokladov.

Vedúci zamestnanec je povinný nedostatky zistené v oblasti BOZP bezodkladne oznámiť svojmu vedúcemu zamestnancovi, ak vykonanie potrebných preventívnych opatrení a ochranných opatrení je nad rámec jeho pracovných povinnosti.

 

Vedúci zamestnanci majú v oblasti BOZP zodpovednosť:

  • Pracovnoprávnu - za škodu spôsobenú zavineným a porušením povinností v BOZP.
  • Osobitnú - za prípadné nedostatky BOZP zistené orgánmi štátneho odborného dozoru nad BOZP a verejného zdravia.
  • Trestnú - za konanie, ktorým bola spôsobená ťažká ujma na zdraví alebo smrť zamestnanca.
Posledná zmena: streda, 9 apríla 2014, 17:56