Univerzita Mateja Bela
Fakulta prírodných vied, Katedra fyziky
ZS 2022

Kvantová, atómová a subatómová fyzika
Systém hodnotenia predmetu

Prednáška: Boris Tomášik (boris.tomasik @ umb.sk)
cvičenie: Jakub Cimerman

 

Absolvovanie predmetu bude hodnotené podľa tohoto systému. Základnou ideou je, že počas semestra sa budú zbierať body. Po semestri sa získava posledná dávka bodov na skúške. Maximálny počet bodov počas semestra bude okolo 200. Existujú štyri spôsoby získavania bodov:

1.     Skúška (100 bodov)
Na skúšku sa môže prihlásiť študent, ktorý za písomku, domáce úlohy a bleskovky získal aspoň toľko bodov, že predmet môže absolvovať aspoň s hodnotením E, ak získa plný počet bodov na skúške. To znamená že v momente prihlásenia sa na skúšku musí mať aspoň ((0,65 x M) – 35) bodov, 
kde M je maximálny možný počet bodov za
semester (teda bez bodov za skúšku).

2.     Písomky (po 50 bodov)
Počas semestra budú 2 písomky, každá za 50 bodov. Predpokladám ich v polovici a po skončení semestra. Na písomkách sa budú prevažne riešiť úlohy. Študent môže požiadať o opravnú písomku, ak načas odovzdal všetky domáce úlohy. O opravnú písomku je treba požiadať do 48 hodín po udelení hodnotenia.

3.     Bleskovky (spravidla po 5 bodov)
Na podporu priebežného štúdia sa na každej prednáške bude písať bleskovka. Bude to krátky test, častokrát krúžkovací, častokrát môže obsahovať jednoduchú výpočtovú úlohu. Silne odporúčam mať preriešenú domácu úlohu. Pomôže to pri bleskovke. Študent môže požiadať o opravnú bleskovku, ak odovzdal všetky predchádzajúce domáce úlohy v stanovenom termíne. O opravnú bleskovku je treba požiadať do 48 hodín po udelení hodnotenia.

4.     Domáce úlohy (po 5 bodov)
Na každom seminári (okrem posledného bude zadaná domáca úloha. Treba ju vypracovať a odovzdať do stanoveného termínu, spravidla na cvičení týždeň po zadaní. Úlohy sa odovzdávajú osobne cvičiacemu, prednášajúcemu alebo sekretárke katedry, prípadne sú uploadované vo formáte pdf do moodle. Po termíne odovzdaná DU sa nehodnotí. Evidentné plagiáty sú považované za neodovzdanú úlohu, pričom sa nebude prihliadať na to, či daná úloha je originál alebo plagiát. Za evidentný plagiát budem považovať napríklad riešenia, kde sa budú presne kopírovať chyby, alebo nelogické kroky v riešení.

 

Konečné hodnotenie sa bude odvíjať od počtu získaných bodov nasledovne

0 ≤ relatívna úspešnosť< 65%

Fx (nevyhovel)

65% ≤ relatívna úspešnosť < 73%

E

73% ≤ relatívna úspešnosť < 80%

D

80% ≤ relatívna úspešnosť< 87%

C

87% ≤ relatívna úspešnosť< 94%

B

94% ≤ relatívna úspešnosť ≤ 100%

A

 

Na záver jedna rada. Zájdite za mnou alebo za cvičiacim, ak máte s domácimi úlohami problém. Samozrejme sa musíte ozvať skôr, ako domácu úlohu treba odovzdať. Je v poriadku veci nevedieť a prísť sa načas opýtať, ale je chybou nevedieť, neopýtať sa a odviesť zlú robotu.