Hra a tanec - tanec hrou, je prierezový projekt hudobno-pohybovej didaktiky, tanečnej pedagogiky, tanečného umenia, základov tanca, zážitkového vyučovania, iniciačných hier a štartérov pre odborné prostredia a voľnočasovú pedagogiku, hereckého javiskového pohybu, psychologických aspektov rozvíjania sociálnych zručností prostredníctvom sebapoznávania a poznávania druhých v pohybe, využívaných v sociálno-psychologickom tréningu. Rozvoj odborovej didaktiky čerpá zo všetkých uvedených a ďalších paralelných oblastí. 

Významnú rolu u autora zohrala dlhoročná umelecká a pedagogická prax v tanečnom umení, umeleckom školstve a folkloristickom hnutí a intenzívna spolupráca s ďalšími odborníkmi. Sieť spolupracovníkov vo všetkých uvedených oblastiach participuje na obohacovaní poznatkov o skúmaných fenoménoch z rôznych uhlov pohľadov a žánrov.

Dominantným aspektom je zážitok a multikompetenčný rozvoj osobnosti v hudobno-pohybovej a sociálnej oblasti a didaktických schopností.

Rešpektujúc aktuálne podmienky a možnosti vzdelávania, substituujeme prezenčnú formu e-learningovými výstupmi a online vyučovaním, s vierou v blokovú formu zážitkovej tvorivej dielne. Zverejnené videá ponúkajú inštruktáž simulovaného vyučovania, aplikovateľného v individuálnej forme a overované v kolektívnom online priestore, nahrádzajúcom osobný kontakt.

Priložená literatúra je len pre študijné účely. Odporučená literatúra je fragmentálna, postupne obohacovaná o digitálne formy starších vydaní.